torstai 3. helmikuuta 2011

Iltapalaa


Lauantaina nautittiin tapas-henkistä iltapalaa: tomaatti-sipulileipiä, pekonitaateleita ja valkosipulivoipatonkia.

Tomaatti-sipulileivät

patonkia
noin 125 g (kirsikka)tomaatteja
sipuli
valkosipulinkynsi
noin 2 rkl oliiviöljyä (myös oliivien tai aurinkokuivattujen tomaattien öljy sopii)
suolaa
pippuria
ruohosipulia

Pilko tomaatit ja sipuli, hienonna valkosipuli. Sekoita pilkotut ainekset kulhossa, lisää öljy ja mausteet. Viipaloi patonki ja nostele täytettä viipaleiden päälle. Paista uunissa 225 asteessa noin kymmenen minuuttia tai kunnes leivät ovat saaneet vähän väriä. Tämä määrä täytettä riittää noin kahdeksaan leipään. Täytettä on myös helppo varioida esim. lisäämällä oliiveja tai aurinkokuivattuja tomaatteja.

Pekonitaatelit

Näitä söin ensimmäisen kerran Espanjassa vaihto-opiskeluaikana. Eivät näytä kuvissa kivoilta, mutta suolaisen ja makena yhdistelmä on mahtava. Kannattaa kokeilla.

kokonaisia (kivellisiä) taateleita
pekonia
cocktail-tikkuja

Kieputa pekonisiivuja taateleiden ympärille. Jos haluat pekonin paistuvan rapeaksi, älä laita kovin monta kierrosta. Kiinnitä pekonisiivun pää painamalla cocktail-tikku taatelin läpi. Paista uunissa 225 asteessa, kunnes pekoni on rapeaa. Itse laitoin pekonia vain yhden kierroksen (eli puolikkaan siivun per taateli). Olisi voinut laittaa ehkä kokonaisen siivunkin, jolloin sitä olisi tullut useampi kierros... Uunissa nämä olivat suunnilleen 15 minuuttia.

Valkosipulivoipatonki

noin 100 g voita
7 valkosipulinkynttä (tai oman maun mukaan)
ruohosipulia tai persiljaa

Pehmitä voita vaikkapa mikrossa. Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulin kynnet ja pilkottu ruohosipuli tai persilja. Leikkaa patonki siivuiksi. Voitele jokainen siivu toiselta puolelta valkosipulivoilla ja kokoa siivut folion päällä uudelleen patongin muotoon. Kääri folio patongin ympärille ja lämmitä uunissa (200 astetta, 10 minuuttia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...