tiistai 30. elokuuta 2011

Kesäkurpitsaa sämpylöissä(kin)


Nyt en keksi enää mitään nokkelaa tai edes muka-nokkelaa sanottavaa kesäkurpitsoista. Ne voivat puutarhassa edelleen hyvin ja kasvavat ja kasvavat. Maistuvat muuten mainiolta sämpylöissä.

Kesäkurpitsasämpylät

5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
3 rkl öljyä
1 dl auringonkukansiemeniä
5 dl raastettua kesäkurpitsaa
n. 13 dl jauhoja (itse laitoin 1 dl spelttihiutaleita, 3 dl täysjyvävehnäjauhoja, 1 dl ohrajauhoja, 1 dl ruisjauhoja ja n. 7 dl vehnäjauhoja)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, siirappi, öljy, auringonkukansiemenet, kesäkurpitsaraaste ja jauhot vähän kerrallaan. Alusta taikina kimmoisaksi ja kohota sitä liinan alla noin tunnin ajan.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinaa voimakkaasti, jotta siitä häviävät ilmakuplat. Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele ne tangoiksi. Leikkaa tangot kuuteen osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Kohota sämpylöitä vielä puolen tunnin ajan. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 12 minuuttia.

(Muokattu Koti ja keittiö -lehden ohjeesta.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...