tiistai 20. syyskuuta 2011

Letcho-leipiä ja kuivattuja suppilovahveroita


Suppilovahverot olivat reissun aikana kuivuneet saunan lauteilla sanomalehden päällä juuri sopiviksi. Tänään oli aika purkittaa aarteet.

Espanjasta on varmasti vielä luvassa juttua, kunhan ehdin kahlata sadat eri kameroilla ikuistetut kuvat läpi. Tässä välissä tämän päivän ruokaa.

Näihin leipiin tulee aina säännöllisin väliajoin himo. Leipien resepti on muistaakseni alun perin jostain yläasteen kotitalouden kirjasta. Ajan myötä tämä on on muokkautunut vähän tulisemmaksi, mutta perusraaka-aineet taitavat olla edelleen samat.


Letcho-leivät 

3 suurta sipulia
3 - 4 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
2 paprikaa
4 tomaattia
1 prk tomaattimurskaa
130 g meetwurstia, salamia tai pepperonia
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
1/2 tl mustapippuria
ripaus chiliä
(suolaa)

Lisäksi
paahtoleipää

Pilko sipulit, hienonna valkosipulinkynnet, paloittele paprikat ja tomaatit. Kuullota sipulit kattilassa oliiviöljyssä. Lisää joukkoon paprikat ja jatka kuullottamista. Lisää joukkoon tomaatit ja tomaattimurska. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Paloittele salami ja lisää se kattilaan. Anna kiehua vielä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää mausteet. Suolaa ei välttämättä tarvita, sillä makkara on suolaista.

Paahda leipää ja lusikoi päälle lämmintä tomaattitäytettä. Tällä ohjeella täytettä tulee aika paljon, mutta se ei haittaa, sillä täyte maistuu vielä paremmalta seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...