sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Sunnuntaita ja banaanipannukakkuja


Tänään on isännöity äidin ja isän vierailua ja tämän vierailun seurauksena rehkitty tuntikausia puutarhassa. Syynä olivat tuliaisiksi saamamme vaahteran ja syreenin taimet. Samalla kun istutimme taimet, siirsimme myös kasvimaan paikkaa ensi kesää silmälläpitäen. Ja reunustimme kasvimaan betonilaatoilla, jotta ruohonleikkuu olisi helpompaa (ne, jotka minut tuntevat, voivat nyt miettiä kumman meistä idea tämä oli).

Kuluneen viikon kulinaristisiin nautintoihin kuului muun muassa itsetehty valkosipulimajoneesi ja tänä aamuna aamupalaksi paistetut banaanipannukakut. Valkosipulimajoneesista sen verran, että en siis oikeasti tehnyt sitä alusta saakka itse, sekoitin vain valmiiseen majoneesiin pieneksi hienonnettua valkosipulia. Ei saa nauraa. Lopputulos oli vaan niin paljon parempi, kuin valmiit purkissa myytävät valkosipulimajoneesit. Miksi kukaan ei ole kertonut tätä minulle aikaisemmin? Mutta se siitä. Nyt kun olen paljastanut tyhmyyteni, tässä banaanipannukakkujen ohje, jonka bongasin Lunni leipoo -blogista. Alkuperäinen löytyy Ruokaa à la Sara -blogista.

Banaanipannukakut
(noin 4 hengelle)

4 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
3,5 rkl sokeria
3 ½ dl maitoa
2 kananmunaa
1 rkl sulatettua voita
2 ½ rkl öljyä
2 tl vanilja-aromia tai vaniljasokeria
2 banaania, siivuiksi leikattuna

Paistamiseen:
voita tai öljyä 

Koristeeksi:
rouhittuja saksanpähkinöitä
Vaahterasiirappia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seokseen maito, sulatettu voi, öljy, kananmunat ja vanilja-aromi tai vaniljasokeri. Paista taikinasta lettupannulla pieniä pannukakkuja: Laita pannulle voita tai öljyä. Kaada taikinaa paistinpannulle, ja kun taikina on hieman hyytynyt, lisää taikinan päälle banaanisiivuja. Käännä ja paista pannukakku toiseltakin puolelta. Tarjoile valmiit banaanipannukakut saksanpähkinärouheen ja vaahterasiirapin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...