tiistai 14. helmikuuta 2012

Operaatio keltuaisten hukkaus


Operaatio macaronista jäi neljä keltuaista. Yritin keksiä niille jotain järkevää käyttöä ja törmäsin netissä kaakaonappien reseptiin.Ystävänpäivän kunniaksi ajattelin ilahduttaa niillä työkavereita, ja ainakin ne kauppansa tekivät (tosin se ei nyt varsinaisesti vielä takaa kuin sen, että ne eivät olleet täysin epäonnistuneita). Näissä kekseissä ei ollut mitään kommervenkkejä: raaka-aineet löytyvät luultavasti kaapista ilman kauppareissua eikä tekemisessäkään ollut mitään vaikeaa. Koostumuksesta tuli kivan pehmeä ja mureneva, voisin tehdä uudestaankin. Ehkä laittaisin kaakaota aavistuksen vähemmän, jotta sen maku ei olisi aivan niin vahva.

Kaksi käytetty, kaksi jäljellä. Jatkoa seurannee.

Kaakaonappien myötä hyvää ystävänpäivää kaikille ruudun sillä puolella!

Kaakaonapit

225 g leivontamargariinia
1,5 dl sokeria
n. 4,5 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 dl tummaa kaakaota
2 kananmunankeltuaista

Vaahdota pehmennyt rasva sokerin kanssa. Sekoita mukaan jauhot, kaakao ja keltuaiset. Jauhoja ei kannata laittaa liikaa. Riittää, että taikina irtoaa sormista ja sitä voi muovailla. Pyörittele taikinasta pieniä pallosia ja painele niitä sormilla hieman lyttyyn.

Paista pikkuleipiä 175 asteessa keskitasolla n. 11 minuuttia. Pikkuleivät ovat valmiita, kun pohja on kovettunut ja pinta alkaa halkeilla. Älä paista liian kauan, sillä maku on parhain silloin, kun pikkuleivät ovat uunista tullessaan vielä murenevan pehmeitä.

Suosittelen nauttimaan kylmän maidon kanssa.

2 kommenttia:

  1. Olen tehnyt tällä ohjeella usein nappeja ja ne ovat ihania. Ikävää vain on tuo kohta "sulata rasva pehmeäksi" Taas kerran luin tämän pikaisesti ja nyt on kauhea määrä sulaa margariinia, kun en ajatellut kunnolla. Voisiko tämän mitenkään korvata vaikka muotoon sekoita sokeri ja pehmennyt rasva vaahdoksi? Näin ehkä muut väsyneet leipojat eivät joudu samoihin itkuihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun olet tykännyt ohjeesta. Kiitos myös palautteesta, muutin tuon kohdan nyt toivottavasti selkeämmäksi :).

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...