lauantai 3. maaliskuuta 2012

Pistaasikeksit


Jätän Berliinin nyt vähäksi aikaa rauhaan. Aihe ei ole kuitenkaan luultavasti vielä loppuunkäsitelty :). Lueskelin viime viikolla uusinta Glorian ruoka & viini -lehteä ja sieltä silmiini osui pistaasikeksien ohje. Pistaasit ovat ihania. Keksejä ehdotettiin vielä tarjottavaksi lemon curdin kanssa ja sitä oli sopivasti macaronien jäljiltä kaapissa avattu purkki. Samaisessa lehdessä oli muuten myös lemon curdin ohje, sitä pitänee testata sitten kun tuo kaupasta ostettu purkki on saatu käytettyä.

Pistaasikeksit
n. 20 kpl (puolitettu alkuperäisestä ohjeesta)

100g suolattomia pistaasipähkinöitä (käytin suolattuja, eikä se mielestäni haitannut yhtään)
100 g huoneenlämpöistä voita
0,5 dl sokeria
1,75 - 2 dl vehnäjauhoja

Rouhi kuoritut pistaasit. Joukkoon voi jäädä vähän isompiakin paloja, mutta osa saisi olla aika hienoa rouhetta. Vatkaa voi ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää pähkinät ja jauhot. Muotoile taikinasta kaksi halkaisijaltaan noin kolmen senttimetrin tankoa. Kääri ne folioon ja nosta jääkaappiin noin tunniksi

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen (kiertoilmalla 175 asteeseen). Poista folio ja leikkaa tangot noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Nosta palat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä.

Tarjoile sellaisenaan tai lemon curdin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...