maanantai 9. huhtikuuta 2012

Chorizopastaa

Pääsiäisviikonloppu on sujunut aika rentouttavissa merkeissä. Olen käynyt kaksi kertaa ratsastamassa ja hengaillut tallilla koulukisoissa, nähnyt ystäviä ja sukulaisia, leiponut, laittanut ruokaa, lukenut, katsonut leffoja ja ulkoillut.


Minut on vallannut pienimuotoinen pastainnostus. Lauantaina tein sellaista pastaa, joka kelpasi miehellekin. Suomeksi: siinä oli lihaa. Kelpasi toki minullekin, sillä mausteinen chorizo on todella hyvää.

Olen alkanut jo miettiä, pitäisikö opetella tekemään itse pastaakin. Tosin siihen tarvitsisi varmaan sen koneen... (Poistuu hetkeksi ja googlettaa: eivät ole hirveän kalliita, ainakaan ne pelkät pastamankelit... Ellu, ehkä pastantekoviikonloppu seuraavaksi?)


Chorizopasta 
(kaksi aika täyttävää annosta)

3 rkl pinjansiemeniä
1 rkl oliiviöljyä
200 - 300 g chorizoa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
15 - 20 kirsikkatomaattia tai miniluumutomaattia
mustapippuria
suolaa
basilikaa
noin puolikas ruukku ruohosipulia

1 pkt tuorepastaa

Laita pastan keitinvesi kiehumaan.

Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi ja chorizot muutaman millin paksuisiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulit. Paahda pinjansiemenet kuumalla kuivalla pannulla ja siirrä ne lautaselle odottamaan. Kaada pannulle oliiviöljyä ja lisää chorizot. Paista ne rapeiksi. Laita levyä hieman pienemmälle ja lisää pannulle sipulit. Kuullota sipuleita hetki makkaroista irronneessa rasvassa ja lisää sitten valkosipulinkynnet.

Halkaise tomaatit ja pilko noin puolet ruohosipuliruukusta. Laita tuorepasta kiehumaan. Lisää tomaatit makkaroiden ja sipulien sekaan pannulle ja mausta suolalla, basilikalla ja mustapippurilla. Kun pasta on kypsää, valuta se, ja sekoita makkarakastike pastan joukkoon. (Muista kaapia pastan joukkoon huolellisesti pannulta kaikki neste ja mausteetkin.)

Nostele annokset lautasille ja koristele pinjansiemenillä sekä ruohosipulilla.

Ohje on hieman yksinkertaistettu versio Siskot kokkaa -blogissa julkaistusta ohjeesta.


4 kommenttia:

  1. herkullisen näköistä toi pasta :D Iha tuli nälkä :D http://sydammellakasityot.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Aina valmiina kokeilemaan jotain uutta! Joko pistit koneen tilaukseen? :)
    -Ellu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En laittanut vielä. Täytyy ensin vähän vertailla ja tarkkailla markkinoita :).

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...