perjantai 11. toukokuuta 2012

Sitruuna-jogurttitorttu

Perjantai-illan iloksi kaivelin arkistoista lisää esittelemättä jääneitä leivonnaisia.


Koko kevät on jotenkin ollut sellaista eihuvita-aikaa. Työviikot ovat vaikuttaneet ihan nälkävuosien mittaisilta ja energiaa ei ole tuntunut riittävän mihinkään sohvalla istumista lukuunottamatta. Olen saanut luettua koko keväänä yhden kirjan, kun talvella luin kymmeniä. Käsitöihin en ole koskenut enkä oikeastaan kameraankaan. Ainoa, mihin olen jaksanut edes vähän panostaa, on leipominen, mutta en ole saanut aikaiseksi kirjoittaa niistäkään tänne.

Nyt tilanne näyttää kuitenkin jo siinä mielessä paremmalta, että päässä pyörii taas jo miljoona ideaa, joita pitäisi päästä toteuttamaan. Kevätluonto houkuttelee kuvaamaankin, joten eiköhän tämä tästä.

Sillä välin nautitaan sitruuna-jogurttitorttua. Tortun koostumus oli melkein vaahtomainen ja makukin kohdillaan. Ensi kerralla vähentäisin ehkä vähän noita pohjan aineiden määriä tai tekisin tortun isompaan irtopohjavuokaan. Nyt pohjasta tuli aika paksu.

Sitruuna-jogurttitorttu

Keksipohja:
300 g digestivekeksejä
150 g voita

Jogurttitäyte:
2 kananmunaa
4 1/2 dl luonnonjogurttia
400 g mascarponejuustoa
1/2 dl sokeria
3/4 dl maissitärkkelystä
2 rkl unikonsiemeniä
2 (luomu)sitruunaa
ripaus suolaa
1 tl sokeria

Hienonna keksit tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita se keksinmuruihin. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle. Paista pohjaa 10 minuuttia 175 asteessa ja anna jäähtyä täytteen valmistumisen ajan.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset kahteen kulhoon. Sekoita jogurtti, mascarpone, sokeri, maissitärkkelysja unikonsiemenet keltuaisten joukkoon. Pese sitruunat, raasta niiden kuori ja sekoita jogurttimassaan.

Vaahdota valkuaiset ja suola. Lisää sokeri vaahdottamisen loppuvaiheessa. Kääntele vaahto varovasti jogurttimassan joukkoon. Kaada seos vuokaan ja paista noin 50 - 60 minuuttia 175 asteessa. Peitä tarvittaessa foliolla, jos pinta alkaa tummua liikaa.

Anna tortun jäähtyä jääkaappikylmäksi. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele esimerkiksi sitrushedelmillä tai tuoreella mintulla. Alkuperäisessä ohjeessa tortun kaveriksi oli tehty minttumarinoitu sitrussalaatti, ei kuulostanut huonolta sekään.

Alkuperäinen ohje (jälleen kerran) Glorian ruoka ja viini 2/2012.

2 kommenttia:

  1. Ei kuulosta huonolta lisukekaan, totta. Mutta tosi hyvältä kuulostaa tämä ja aina mielenkiintoista tiettä havaintoja, kuten ensi kerralla vähemmän pohja-aineita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin kyllä jo, kun tuota pohjaa tein että tulipas tätä paljon. Ohjeelle uskollisena tungin kuitenkin kaiken vuokaan ja liian paksuhan siitä tuli. Blogin iloja on se, että tällaisia juttuja voi pistää muistiin myös itseään varten.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...