keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Olohuoneessa uudet verhot, grillissä tiikerirapuja

Tämä päivä on ollut touhua täynnä. Olen käynyt optikolla, valinnut uudet (punaiset!) silmälasit, askarrellut siskon tuparilahjaa, tönkinyt puutarhassa, lyhentänyt verhot, pessyt ikkunoita ja grillannut itselleni iltapalaa. (Ai niin ja ostin yhdet alesandaalitkin, mutta älkää kertoko sitä taloutemme miespuoliselle henkilölle.) Yleensä minun lomapäiväni ovat enemmän sellaisia "laituri ja kirja" -henkisiä, joten tämä on outoa.


En pidä siivoamisesta yleensäkään, mutta ikkunoidenpesu on se vasta superärsyttävää onkin. Viime viikolla löysin alelaatikosta Vallilan Suopursu-verhot, ja ajattelin, että niitä en kyllä kehtaa ripustaa olohuoneeseen, ennen kuin ikkunat on pesty. Edellisestä pesukerrasta on, öhömmmm, hetki.

Tänään ikkunoita pestessäni totesin, että eihän se nyt niin kamalaa ollutkaan. Kai se on vaan toimeen tarttuminen, mikä tökkii.


Tuo Suopursu-kangas on kyllä mielestäni ihana. Nuo kukinnot ovat muuten hopeiset. En tiedä, miten hyvin se tuosta kuvasta erottuu. Verhojen mukana tuli silitettävää liimanauhaa, jonka avulla verhot oli tosi kätevä lyhentää. Olen kyllä kuullut liimanauhasta aikaisemminkin, mutta en tiedä, miksi en ole koskaan käyttänyt sitä. Vaikutti ainakin tosi näppärältä... Minulla kun ompelukone on pakattuna laatikossa, joten on kiva kun sitä ei tarvitse kaivaa tällaisten pikkujuttujen takia esille.

Sitten siihen iltapalaan: grillattuja, chilimarinoituja tiikerirapuvartaita. Tykkäsin marinadista, sillä ravuista tuli melkeinpä tulisia. Nam.


Chilimarinoidut tiikerirapuvartaat

n. 200 g tiikerirapuja (pakaste)

Marinadi:

1 1/2 rkl soijakastiketta
1 1/2 rkl chilitahnaa
2 rkl ruokosokeria
1 tl seesamiöljyä
1 rkl viinietikkaa

Kuori sulaneet ravut, mutta jätä pyrstö. Tee selkäpuolelle viilto ja poista suoli. Sekoita marinadin aineet ja anna rapujen marinoitua reilu tunti. Pujota ravut vartaisiin ja grillaa kypsiksi. On muuten kätevä käyttää kahta puista varrastikkua (kuten kuvassa), niin ravut eivät pääse pyörähtämään vartaassa ja niitä on kätevämpi käännellä grillissä. (Luin myös jostain, että tiikerirapuja voisi syödä myös kuorineen? Itse olen tottunut ne kuitenkin aina kuorimaan.)


Vartaiden kaveriksi avokado-tomaatti-mozzarellasalaattia.

2 kommenttia:

  1. Huh, helpottavaa kuulla että jollain muullakin ikkunanpesu tökkii ;D Nuo suopursuverhot näyttävät ihanilta, saattaisinpa minäkin ostaa mikäli alessa sellaisiin törmäisin. Ja se liimanauha on tosiaan laiskan ompelijan pelastus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, täällä ikkunanpesu on tökkinyt aina :). Kovasti tykkään kyllä noista verhoista minäkin, hyvä löytö :).

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...