keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Mariannemuffinit


Olenko koskaan sanonut, että blogit ovat ihania? Maanantaina oli leipomisfiilis. Poskiontelon punkteeraus ei mennyt millekään "mukavimmat lääketieteelliset toimenpiteet top 10" -listalle, joten illalla oli pakko saada jotain hyvää korvaukseksi kivusta ja ahdistuksesta. Kuin tilauksesta Dr Sugarin ihanaiset leipurit olivat julkaisseet suklaapisaramuffinien ohjeen. Jalostin ohjetta vähän käyttämällä mariannerouhetta, ja täytyy kyllä sanoa, että nämä suhteellisen helppotekoiset muffinit tyydyttivät makeannälkäni täydellisesti.

Jos haluatte nähdä kauniimpia muffinikuvia tai kauniimpaa koristelua, suosittelen kurkkaamaan reseptin alkulähdettä. Allekirjoittanut ei oikein tykkää pursottamisesta, joten koristelu oli lähinnä tuollaista lätkimistä. Onneksi se ei kai suuremmin vaikuttanut makuun :).

Mariannemuffinit

5 dl vehnäjauhoja
1 dl hienoa sokeria
1 dl fariinisokeria
3 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
220 g voita
1½ dl maitoa
2 kananmunaa
150 g mariannerouhetta
50 g rouhittua suklaata

Sekoita keskenään jauhot, sokerit, suola ja leivinjauhe.

Ota toinen astia ja sulata voi mikrossa. Sekoita maito sulan voin joukkoon. Tämän jälkeen lisää joukkoon kananmunat.

Sekoita märät aineet kuiviin aineisiin ja sekoittele puuhaarukalla tai nuolijalla tasaiseksi taikinaksi. Kääntele joukkoon suklaa.

Annostele taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa n. 15 - 20 minuuttia. Taikinasta tulee 12 amerikanmuffinia, useampia jos käytät pieniä muffinivuokia.

Dr Sugar tarjoilee myös suklaakuorrutteen ohjeen. Itse oikaisin vähän ja kuorrutin muffinit jauheesta valmistetulla vaniljakreemillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...