keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Karpalo-pistaasiblondies


Keittiössä majailevaa lehtikasaa läpikäydessäni törmäsin jostain lehdestä napattuun karpalo-pistaasiblondie-leivosten ohjeeseen. Blondie on siis brownien kalpeampi sisko, johon käytetään tumman suklaan sijaan valkosuklaata. Pistaaseja on jostain syystä kertynyt Lidl-reissulta kaappiin useampi pussi, joten eikun ohjetta testaamaan.

Ohje on hyvä, mutta ei bloggaajankaan leivonnaisista aina tule täydellisiä. Leipuri oli tällä kertaa vähän huolimaton ja paistoi näitä aivan liian kauan. Leivoksista tuli siis pinnaltaan ihan ruskeita ja muutenkin ylikypsiä ja todella kuivia. Mielikuvissani nämä olivat sellaisia ihanan pehmeitä ja meheviä.

Improvisoin päälle kuorrutteen tomusokerista ja sitruunamehusta ja kehtasin vielä viedä nämä työpaikan nyyttäreille. Ei paljon ollut vaihtoehtoa, kun nyyttäreitä edeltävänä iltana mies oli katsomassa kuudenteen erään venynyttä jääkiekon sm-liigan finaalipeliä. Minä olin samalla kyydillä kaverin luona ja olimme kotona noin puoli kahdeltatoista yöllä. Onneksi oli edes näitä jääkaapissa, muuten olisin mennyt kahta kättä heiluttaen.

Onneksi minulla on niin huiput työkaverit, että kehuivat näitä silti. Eräs jopa sanoi, että nämähän ovat nyt vähän niin kuin keksejä. Totta :). Mutta aion silti kokeilla näitä uudestaan maltillisemmalla paistoajalla.

Karpalo-pistaasiblondies

100 g valkosuklaata
50 g voita
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl rouhittuja pistaasipähkinöitä
1/2 dl kuivattuja karpaloita

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sulata suklaa ja voi mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, pähkinät ja karpalot toisessa kulhossa. Lisää jäähtynyt voi-suklaaseos munavaahtoon. Lisää sen jälkeen kuivat aineet ja sekoita varovaisesti tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun vuokaan (kooltaan noin 20 x 30 cm). Paista noin 15 minuuttia, kunnes leivoksen pinta tuntuu kiinteältä. Varo paistamasta liikaa (kuten minä tein), sillä levyn on tarkoitus jäädä pehmeäksi ja ehkä aavistuksen tahmeaksi sisältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...