tiistai 8. lokakuuta 2013

Omar chocolate chip cookies


Tarvitseeko näistä sanoa muuta kuin... Vau ja nam. Suklaapanda tietää mitä tekee. Nainen ottaa myös niin upeita kuvia, että blogin voisi syödä silmillään.

Omar chocolate chip cookies

n. 20 kpl

115 g kylmää voita
1½ dl sokeria
1 kananmuna
2 2/3 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
1 ml eli ripaus suolaa
110 g tummaa suklaata
120 g Omar-karkkeja

Laita uuni lämipiämään 175 asteeseen. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla. Rouhi suklaa sekä Omar-karkit. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola kulhossa.

Kuutio kylmä voi. Vatkaa voi ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi, n. 4-5 min. Se voi aluksi tuntua mahdottomalta, koska  voi on kylmää, mutta jatka vain vatkaamista ja ainekset sekoittuvat pikkuhiljaa. Lisää kananmuna ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää kuivat ainekset ja vatkaa matalalla teholla tasaiseksi. Lisää myös suklaa ja Omarit, sekoita lastalla tasaiseksi (voit myös vaivata käsin taikinan tasaiseksi).

Ota taikinasta palasia ja pyöritä ne kämmenien välissä pingispallon kokoisiksi palloiksi ja laita pellille. Litistä palloja hieman. Jätä muutama sentti keksien väliin.

Paista keksejä uunin keskitasolla n. 10 - 11 minuuttia, kunnes keksien pinta ei enää kiillä niin paljon. Anna jäähtyä pellillä 3 - 5 minuuttia, siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan.


3 kommenttia:

  1. Onpas niin namia, että täytynee kokeilla viikonloppuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, meillä töissä nämä ainakin kelpasivat. Ainakin makeannälkä häviää hetkeksi :).

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...